Després de molta “sequera” fotogràfica justament per les intenses pluges de les últimes setmanes, per fi he pogut estar una estona a l’observatori i amb resultats! Les dues últimes nits havia intentat sense èxit fer “alguna cosa”: primer el diumenge (01/06) vaig comprobar que la càmera de seguiment, la SPC900 modificada no funcionava, no donava cap senyal, la Canon EOS 350D s’apagava quan volia i la muntura no feia seguiment…
El dilluns (02/06) la Canon ja funcionava, el seguiment era correcte, però es va tapar quan volia probar la Orion Starshoot II per a seguiment. En els dos dies, també volia probar el filtre IDAS LPS anticontaminació lumínica, que tenia de feia setmanes i encara no havia estat usat ni una sola vegada.
Finalment avui sembla que si. Després de fer els flats a la tarda amb el newton GSO 200 f/4, aquesta nit he hagut d’anar esquivant els núvols que hi havia, apuntant a un lloc o a un altra… Primer, i després de calibrar els encoders, M57, la nebulosa planetària de l’anell a Lyra. Amb el filtre ressalta molt més, és genial aquest filtre, els colors de l’anell brillen en el fons d’estrelles. Curiós que sense seguiment la G11 m’aguantava 2 minuts tranquilament. He aprofitat per probar la Orion Starshoot II per a seguiment en el APO de 90mmØ. És senzill, molt intuïtiu i el millor, funciona! He fet 10 fotos de 150 segons a 800 ASA.
Després he anat cap Escorpí que es veia bastant bé (me queda sobre el mar) i a la seva estrella principal, Antares. De fet no he tardat en anar a M4, el cúmul que té al costat i que només havia fotografiat una vegada i encara malament! També amb 150 segons es veia majestuós, m’ha impressionat molt i li he fet 10 fotos més.
Finalment el Cigne ja es veia bastant bé i havia pensat en la nebulosa Nortamèrica (NGC7000), però he recordat que per aquelles contrades hi ha la nebulosa Crescent (NGC6888), i fent cas als encoders efectivament, allà estava, tot i que he hagut d’allargar molt les exposicions, fins als 240 segons per veure bé que hi era. Potser hauria d’haver tirat fins a 10 minuts (600 s) però la mandra ja afecta i els núvols són insistents.
De moment us deixo les preses en brut, això requereix temps!
03/06/2008 - Observatori Can Duran, Palamós. GSO 200mm f/4 + Baader MPCC coma corrector + Filtre IDAS LPS. Losmandy G11 autoguiada. Canon EOS 350D a 800ISO 6 x 150" = 15 minuts. DSLR focus, DSS, Pixinsight STD