El 20 d’agost a les 18:22 UT, l’astrònom aficionat Masayuki Tachikawa de la ciutat de Kumamoto, Japó, va aconseguir gravar un impacte aparent en Júpiter. Feu clic a la imatge per veure una pel lícula de la bola de foc:
Aquesta és la tercera vegada en només 13 mesos que els astrònoms aficionats han detectat signes d’impacte en Júpiter. Els esdeveniments anteriors es van produir el 19 juliol 2009, i 3 juny 2010. Júpiter està essent colpejat amb més freqüència que el que seria normal, el que porta a molts investigadors a fer una crida mundial per a monitoritzar júpiter les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana per a mesurar la freqüència d’impactes..
“Igual que el cas de 03 de juny, aquesta bola de foc no va produir cap residu visible”, assenyala John Rogers, director de l’Associació Astronòmica Britànica. “Aquí hi ha algunes imatges d’alta resolució preses 1-2 voltes abans i després de l’esdeveniment. Tal i com va comentar, no hi havia cap marca visible (ni en RGB, ni UV, ni metà), post-impacte. Les taques marronsfosques en el Cinturó Equatorial Nord ja hi eren abans que la bola de foc “.
Font: http://spaceweather.com/