Ahir dia 27 vam tenir un altre trànsit visible des de l’Empordà. De fet era visible des de Vic, creuant la zona volcànica de la Garrotxa sud i l’Alt Empordà, per Espolla. Per proximitat i comunicació vaig triar la carretera N-2 a l’alçada de Biure, a uns 100 metres del màxim però justament a un desviament sense sortida de la carretera, uns 10 metres asfaltats que eren perfectes.
El trànsit era a les 13:39:53 hora local, amb el sol ben alt al cel, i amb moltíssima calor! Abans de muntar els equips vaig examinar la zona per si el Google Maps no havia trobat un lloc millor, però cal tenir en compte que la N-2 per aquells trams estan molt concorreguts… ja m’enteneu!
A aquest trànsit li tenia especial ganes, ja que la ISS apareix amb una mida de 57″, la vegada més gran a que he tingut accés des de que intento fotografiar-la.
Vaig muntar per una banda el Celestron C8 amb filtre Baader casolà sobre la muntura Meade LXD-75 i amb la càmera Canon EOS 60D capturant en vídeo FullHD; d’altra banda el Skywatcher 80ED sobre muntura altazimutal Skywatcher i la Canon EOS 450D capturant fotos en ràfega.
En aquests casos el més escencial és la precisió a la hora de mesurar el temps, ja que el trànsit només dura 0.6 segons. Doncs gràcies a aquesta petita finestra d’observació vaig començar a fer les fotos un instant després que aquest es produís, però a la hora de capturar el vídeo, vaig començar just al moment del trànsit! De fet crec que un frame abans de començar el vídeo aquest trànsit encara no va començar, és a dir, per una banda molta sort, per l’altra poca!
De totes maneres tinc 16 imatges on he capturat la ISS. El vídeo l’he trossejat amb el programa Free Video to JPG converter.
26/08/2014 - Biure. Celestron C8 203Ø f/10. Filtre Baader. Canon EOS 60D 100ISO. 16 x 1/1000s a partir d'un vídeo a full HD 1920x1080 i 25 fps. Video to JPG converter, Startrails i Photoshop CS6.