Aquesta és la típica notícia que no es comenta mai o que passa desaparcebuda, i hom només ho recorda quan passa just el contrari. Doncs bé, aquesta nit passada hem tingut una minilluna plena. És a dir, la llluna plena que hem vist ha estat la més petita de l’any.
05/03/2014 - Palafrugell. Skywatcher 80ED. Canon EOS 60D 250ASA. 1/2500s. Adobe Photoshop CS6.
La lluna no sempre està a la mateixa distància. Els planetes, els asteroides, la lluna i fins i tot alguns cometes tenen òrbites el·líptiques, com una circumferència aixafada. Això fa que hi hagi dos punts extrems, el perigeu, quan està més a prop i per tant es veu més gran, i l’apogeu, quan està més lluny i es veu més petita.
Ahir la lluna estava a 356.920 km i oferia un diàmetre de 29’25” d’arc. Per a poder-la comparar, he agafat la foto de la última plena del perigeu, que va ser el passat 10 d’agost, quan la lluna estava a 406.263 km i oferia un diàmetre de 33’29” d’arc.
I si voleu, encara més a prop, agafo mitja lluna de cada i la diferència és realment notable!
Minilluna plena: Aquesta és la típica notícia que no es comenta mai o que passa desaparcebuda, i hom… http://t.co/MjmkAWu9Hw
RT @francescpruneda: Minilluna plena: Aquesta és la típica notícia que no es comenta mai o que passa desaparcebuda, i hom… http://t.co/Mj…
RT @francescpruneda: Minilluna plena: Aquesta és la típica notícia que no es comenta mai o que passa desaparcebuda, i hom… http://t.co/Mj…
RT @astroemporda: Minilluna plena: Aquesta és la típica notícia que no es comenta mai o que passa desaparcebuda, i hom… http://t.co/Ap32h…