Ja arriben les perseides! Com cada agost, la pluja d’estrelles coneguda com les Les llàgrimes de Sant Llorenç ens visitaran aquesta setmana. Com, quan i on veure-les?
Les perseides ja són visibles, de fet es poden veure del 17 de juliol a 24 d’agost, però serà la nit del 12 al 13 d’agost quan hi haurà més activitat. De fet, segons la International Meteor Organization (IMO, http://www.imo.net/) el moment en que l’activitat serà més elevada serà de les 16:00 del dia 12 a les 4:30 del 13, amb una Tasa Horària Zenital (THZ) de 100 meteors/hora.
Però atenció! Aquesta previsió és a tot el cel i en unes condicions perfecte, és a dir:
- sense lluna
- sense llum artificial (contaminació lumínica)
- perfecta agudesa visual (depèn de cadascú)
i lamentablement, els dos primers apartats no és fàcil de triar-los! Avui dilluns dia 7 és lluna plena, pel que durant tota la setmana tindrem una brillant lluna a la nit, només salvant-nos els primers minuts de foscos abans que surti. El dia de màxim per exemple, la lluna surt a les 23:35, és a dir, que tindrem lluna, i això ens permetrà veure només els meteors més brillants, suposant que faci bon temps!
Alguns consells pràctics:
- busqueu llocs amb poca llum, tot i la lluna, intentem estar en les millors condicions! La muntanya o platges com la de Castell (Palamós) són ideals!
- mireu en direcció contrària a la lluna, per evitar quedar enlluernats. Penseu que els meteors poden caure en qualsevol lloc del cel.
- tot i la calor d’aquests dies, sempre agafeu quelcom d’abric, mai se sap i estarem molta estona quiets!
- porteu quelcom de menjar i beure (si pot ser healthy!!).
- sempre millor acompanyats!
Des d’Astronomia des de l’Empordà com no podia ser d’altra manera intentarem veure-les i fotografiar-les! Els dies 10, 11, 12 i 14 intentarem sortir a fotografiar-les, però sobretot el 12 anirem a la platja del Castell de Palamós on hi esteu convidats!
Estarem al bell mig de la platja per a resoldre tots els dubtes, explicar les perseides, els seus origens, i fer-vos companyia!
Visita el web del nostre esdeveniment de facebook i apunta’t!
I no deixis de visitar la nostra galeria d’estels fugaços!
Més informació sobre les perseides? Fes click aquí!